Terwijl ik eerder nog schreef over de nieuwste fashiontrends, is er één schoensoort die zich eigenlijk helemaal niets aantrekt van wat voor trend dan ook: de Converse All Star. Over een jaar viert de All Star-schoen haar 100e verjaardag (!). Je leest het goed, de schoen is er al sinds 1917. Sinds die tijd is er nog maar weinig veranderd aan het model. Natuurlijk, het materiaal is inmiddels iets anders en de kleuren zijn wat feller over het algemeen, maar het is verbazingwekkend hoe weinig veranderingen er zijn toegebracht en hoe populair de schoen desondanks nog altijd is.

Sportief, casual en comfortabel
De All Star is natuurlijk wel met een reden zo populair en tijdloos. De schoen is sport, casual en ook nog comfortabel. Dat zijn natuurlijk wel meer schoenen, maar het bijzondere is dat de schoen bij vrijwel iedere outfit past. Zelfs de kleur van de schoen maakt niet enorm veel uit, hoewel schoenen met neutrale kleuren natuurlijk net wat sneller bij een outfit passen dan felgroene of felgele schoenen.

Wat mij persoonlijk opvalt is het comfort van de schoen, ondanks het dunne materiaal waaruit het bestaat. Je hebt eigenlijk nauwelijks een voetbed, maar toch kun je er uren op lopen. Dit helpt natuurlijk ook bij de populariteit. Zijn je schoenen mooi, maar niet comfortabel, dan lopen mensen er minder vaak op en zien andere mensen minder vaak de schoenen voorbij komen. All Stars lopen echter heerlijk en zien er goed uit, daarom lopen mensen die de schoenen hebben er ook veel op, wat voorbijgangers weer op ideeën kan brengen. Slim van de mensen achter Converse!

Hoge of lage All Stars
Traditioneel zijn All Stars hoog, maar inmiddels wordt de lage schoen meer verkocht. Welke schoen mooier is, is wat mij betreft vooral een kwestie van smaak. Ik heb de voorkeur voor de lage schoen, omdat deze iets subtieler is en bovendien prima past bij een outfit met een korte broek of rokje. De hoge schoen valt hier enigszins bij uit de toon.

De hoge schoen is echter wel erg mooi bij lange broeken en – praktisch gezien – in de winter ook net iets warmer dan de lage schoen, hoewel je voor warme voeten in de winter misschien niet bij All Stars moet zijn.

Heb jij ook All Stars? En zo ja, hoe vaak draag jij ze?