Hoewel de zomer het tot dusver nog enigszins laat afweten, wordt het toch eindelijk eens tijd om naar de zomertrends van 2017 te kijken. Met het grootste deel van juli en augustus nog voor de boeg, moeten we er vanuit gaan dat we nog alle tijd hebben om volop in de zomermode te duiken. Ieder jaar is het weer een verrassing waar ze op de catwalk nu mee gaan komen, zo ook dit jaar. Wat we tot nu toe zien? Tuinbroeken en wijde spijkerbroeken zijn in! Wat vind jij ervan?

Spijkerbroeken en tuinbroeken
Zoals we meestal zien in de mode, gaan trends altijd in golfbewegingen. Aan het begin van deze eeuw droegen de meeste mensen vrij wijde spijkerbroeken. Later werden dit voor skinny jeans, maar het lijkt erop dat we langzaam weer naar de iets wijdere modellen gaan. Zelf denk ik niet dat er weer een totale ommekeer komt, maar het meer zien van wijdere modellen vind ik toch wel een leuke ontwikkeling.

Met het beetje matige weer van nu (het regent terwijl ik dit schrijf, in juli!), is een lange broek nog niet verkeerd. Prima dus. Een andere ontwikkeling die ik zie in de modewereld is de tuinbroek. De afgelopen jaren zagen we hem al steeds populairder worden, maar het lijkt erop dat die stijging in populariteit toch echt in een stroomversnelling komt in het restant van 2017. Het leuke hierbij: ook korte tuinbroeken doen het goed, lekker voor tijdens het warme weer dus!

Bloemen, Spanje en pyjama?
Drie trends vallen verder ook op voor de zomer van 2017: bloemen, Spanje en pyjama’s. Je leest het goed, pyjama’s. Je hoeft natuurlijk niet letterlijk in je pyjama te lopen, maar gladde pyjamastof en broeken die iets weghebben van een lange pyjamabroek beginnen het steeds beter te doen. Ideaal dus: niet alleen comfortabel, maar nu ook fashionable.

Twee andere trends zien we vanuit vorig jaar voortzetten: bloemenprints en Mediterraanse stijlen. Denk bij bloemenprints niet aan een bescheiden roosje, maar shirts vol bloemen, voor én achter! De Mediterraanse stijl zien we al meer de afgelopen tijd: warme kleuren, vooral rood, met franje en (deels) blote schouders.

Wat vind jij? Zijn dit trends waar jij wel gelukkig mee bent?