Je ziet het niet zo heel vaak, maar ook dames werken in de bouw of in de industrie. Het is wel op een kleinere schaal, maar wanneer vrouwen hier werken doen we dat onder dezelfde omstandigheden als heren dat doen, en hebben we natuurlijk goede werkschoenen of werklaarzen nodig! Net zoals bij dames en herenschoenen zijn er ook speciale werkschoenen voor dames, deze hebben een smallere leest zodat ze comfortabeler om onze voet zitten. Natuurlijk moeten werkschoenen vooral zorgen voor comfort en veiligheid, maar het oog wil ook wat. Net als bij alle andere soorten schoenen, kun je door goed te zoeken modieuze werkschoenen vinden.

Keuze uit leuke kleuren en veel merken werkschoenen
Niet alleen hebben de werkschoenen voor dames een smallere leest, ze zijn ook te koop in allerlei leuke hippe kleuren en modellen. Werkschoenen zijn allang niet meer zo saai als dat we verwachten en er zijn zelfs complete merken die zich helemaal richten op het vrouwelijk publiek.
Natuurlijk is het niet het belangrijkst dat de schoen er leuk uit, in de eerste plaats is hij er natuurlijk voor de veiligheid, maar waarom zouden ze daarnaast ook niet leuk eruit mogen zien?

Veiligheid en comfort boven alles
Werkschoenen, ook vaak veiligheidsschoenen genoemd, zijn er in de eerste plaats om de drager te beschermen tegen allerlei gevaren die zich voor kunnen doen tijdens het werk. Daarom is het goed om zeker te weten welke schoenen we precies nodig hebben, dit onderscheid wordt gemaakt door verschillende veiligheidsnormering.

Zonder dat ik in teveel technische details wil treden, behoren de meeste veiligheidsschoenen in de s1, s2 en s3 normering. Waarbij de s3 veiligheidsschoen het meest gekozen worden omdat ze aan de meeste veiligheidseisen voldoen die gesteld worden. Een belangrijk verschil ten opzichte van normale schoenen is dat werkschoenen langer gedragen worden dan normale schoenen, ze moeten dus ook comfortabel zijn!

Dus niet alleen de pasvorm van de schoen is belangrijk, ook het gewicht van de schoen. Lichtere werkschoenen hebben vaak een veiligheidsneus van composiet of kevlar. Dat is een materiaal dat ontzettend sterk is, maar toch niet zwaar. Deze schoenen zullen iets duurder zijn, maar zeker de moeite waard, je loopt er natuurlijk ook heel de dag op!